Κεφτεδάκια γεμιστά μα τυρί, με μανεστράκι σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για ένα χορταστικό, πεντανόστιμο φαγητό στο φούρνο. Ένα λαχταριστό φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- Για τα κεφτεδάκια:
- 550 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό & μοσχαρίσιο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 5-6 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 3/4 τσαγιού θρυμματισμένο στο μούλτι ψωμί 2-3 ημερών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- αλάτι πιπέρι
- 60 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή τσένταρ για τη γέμιση
- Για τη σάλτσα:
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 2½ κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο
- 2 κουτιά (των 400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι πιπέρι
- Για το ζυμαρικό
- 1 φλ. τσαγιού Risoni (Barilla) ή κριθαράκι μέτριο
- τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβετε το τυρί σε 8 ίσια τετράγωνα κομματάκια.
- Για τα κεφτεδάκια: Σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Χωρίζετε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη, τα πλάθετε σε μπαλάκια, τα “πατάτε” ελαφρώς να γίνουν επίπεδα, βάζετε στο κέντρο από ένα κομματάκι τυρί, κλείνετε και ξανακάνετε μπαλάκια “θωρακίζοντας μέσα στη γέμιση το τυρί.
- Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε ένα πιάτο. Αφήνετε το φούρνο αναμμένο.
- Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο (αν είναι φρέσκο) και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο (αν είναι αποξηραμένο) και το ζωμό κοτόπουλου.
- Μόλις πάρουν βράση αφαιρείτε το κλαδάκι δεντρολίβανου, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί, προσθέτετε το μανεστράκι και τα κεφτεδάκια, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό σας για 30-45 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρισότο (κριθαράκι).
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν απαιτηθεί, προσθέτετε λίγο ακόμα καυτό νερό. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό, πασπαλισμένο προαιρετικά με τριμμένη παρμεζάνα.
15/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί, με μανεστράκι στο φούρνο