Γρήγορα και πεντανόστιμα σνίτσελ με προσούτο, ντομάτες και τυρί τσένταρ.Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πλήρες γευστικότατα γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινά σνίτσελ
- 4 φέτες προσούτο
- 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φασκόμηλο, φρέσκο ή ξερό
- 120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ ή γκούντα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες (μόνο τη ψίχα χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια)
- λίγο βούτυρο για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- Για το πανάρισμα:
- 2 αυγά χτυπημένα
- φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
-
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα καρυκεύουμε με το φασκόμηλο. Τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά και από τις δύο πλευρές.
-
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο, θερμαίνουμε καλά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ, μέχρι να ροδίσει η κρούστα τους.
-
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και μετά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ τις φέτες από το προσούτο, στη συνέχεια τα κομματάκια ντομάτας και τέλος το τυρί.
-
Τα περιχύνουμε (προαιρετικά) με λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμους φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
15/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινά σνίτσελ με προσούτο, ντομάτα και τυρί τσένταρ