Αναρτήθηκε στις 21/04/2021 σε Κυρίως πιάτα, Ρύζι – Ριζότο, Συνταγές
Γεμιστά… Ένα παραδοσιακό, πεντανόστιμο αγαπημένο φαγητό ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για υπέροχα γεμιστά με εξαιρετική γεύση που θυμίζουν την Κωνσταντινούπολη. Μια συνταγή που σας συντείνουμε να δοκιμάσετε για να απολαύσετε τα τέλεια πολίτικα γεμιστά.
Υλικά συνταγής
- 5 ντομάτες ώριμες
- 5 πιπεριές πράσινες
- 250 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 60 γρ. σταφίδες μαύρες
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 80 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 10-12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο + extra για το άλειμμα και το πασπάλισμα
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 150-200 ml χλιαρό νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβετε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις. Με ένα κουτάλι βγάζετε τ σάρκα από τις ντομάτες, τη ρίχνετε στο multi και πολτοποιείτε. Τα σπόρια από τις πιπεριές απλώς τα αφαιρείτε με το χέρι (αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε τα ρίχνετε και αυτά μέσα στο multi).
- Τοποθετείτε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί διαστάσεων 26×30εκ. που έχετε αλείψει με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πολτό από τις φρέσκες ντομάτες, το ρύζι, τα μυρωδικά, τις σταφίδες, το κουκουνάρι τη ζάχαρη, το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε καλά.
- Πασπαλίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο, τα γεμίζετε με τη γέμιση μέχρι τα ¾ και καλύπτετε τη γέμιση με λίγο τριμμένο κασέρι. Σκεπάζετε τα γεμιστά με τα καπάκια τους και ότι γέμιση περισσέψει τη βάζετε μέσα στο ταψί διάσπαρτα.
- Προσθέτετε στο ταψί λίγο λάδι, χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι, τυλίγετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1:30 λ. Τα τελευταία 15 λ ψησίματος, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο. Μόλις ψηθούν τα γεμιστά σας, τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λ και σερβίρετε.
Τip 2: Αν οι ντομάτες και οι πιπεριές δεν στέκονται όρθιες στο ταψί για να τις γεμίσετε, τότε τις κόβετε λίγο από την κάτω μεριά για να μπορέσουν να σταθούν και να μην χυθεί η γέμιση.
Πηγή
21/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Γεμιστά πολίτικα