Λαχταριστές ατομικές σοκολατένιες τάρτες με μια υπέροχη κρέμα με σοκολάτα γάλακτος μέσα σε μια τραγανή “φωλιά” που θα σας εντυπωσιάσουν με την φανταστική γεύση τους. Ας ανακαλύψετε ξανά τις χάρες της αγαπημένης σοκολάτας των παιδιών, της σοκολάτας γάλακτος μέσα από μια συνταγή σκέτη κόλαση που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη τάρτας
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο σε κομμάτια, κρύο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. (2 γεμάτες κ.σ.) κακάο
- 2 κρόκοι αυγών
- Για τη γέμιση
- 160 γρ. χυμός λεμονιού
- 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη και λιωμένη
- 50 γρ. (2½ κ.σ,) μέλι
- 60 γρ. βούτυρο αγελάδας
- ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη ζύμη τάρτας: Ρίχνετε όλα τα υλικά για την ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνετε με το φτερό, σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν σε ζύμη (δεν χρειάζεται πολλή ώρα ζύμωμα). Τυλίγετε την έτοιμη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Τη βγάζετε από το ψυγείο και την ανοίγετε με τον πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πολύ λεπτό και ομοιόμορφο φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με ένα κουπάτ ή με ένα πιατάκι του καφέ κόβετε 5-6 δίσκους ζύμης με διάμετρο γύρω στα 10 εκ. και με αυτούς ντύνετε ισάριθμες ρηχές ατομικές φόρμες για τάρτες, φροντίζοντας η ζύμη να φτάνει να καλύψει και τα τοιχώματα.
- Μπορείτε ανάλογα με το μέγεθος που έχουν οι φόρμες σας, να κόψετε μικρότερους ή μεγαλύτερους δίσκους ζύμης. Ψήνετε τις τάρτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λ. Τις ξεφουρνίζετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
- Για την γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τον χυμό με το μέλι και τα βάζετε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσουν να ζεσταίνονται, τα ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν μόλις πάρουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά. Παράλληλα λιώνετε, σε μεγάλο μπολ την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Μόλις πάρει βράση το μείγμα του μελιού, το αδειάζετε στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνετε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της σοκολάτας και μετά προσθέτετε το βούτυρο, ψιλοκομμένο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς η σοκολάτα και μετά την μοιράζετε μέσα στις ψημένες τάρτες. Τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί εντελώς η γέμιση (περίπου 2 ώρες) και μετά τις πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
Πηγή
18/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τάρτες ατομικές με σοκολάτα γάλακτος και λεμόνι