Πεντανόστιμο αρνάκι που λιώνει στο στόμα με πιπεριές και μυρωδικά στη λαδόκολλα σιγομαγειρεμένο στο φούρνο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να μαγειρέψετε στο Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι ή στο τραπέζι για τους καλεσμένους σας; Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα εξαιρετικό πιάτο που σίγουρα θα αγαπήσει όποιον το δοκιμάσει για την εξαιρετική γεύση του. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 4 αρνίσια κότσια
- 1 πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1/2 λεμονιού το χυμό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- πατάτες φούρνου για συνοδευτικό (συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε το κότσια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τις πιπεριές, τη ντομάτα, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια σας. Αν έχετε χρόνο, πριν το ψήσετε να το βάλετε στο ψυγείο για 30 λ για πιο έντονη γεύση στο κρέας.
- Στη συνέχεια, σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 27×20 εκ. απλώνετε 2 λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού και αδειάζετε στο κέντρο τους όλο το περιεχόμενο του μπολ. Ραντίζετε το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο και “κλείνετε” πολύ καλά τη λαδόκολλα “φυλλακίζοντας” καλά μέσα όλα τα υλικά.
- Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε το αρνάκι σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμού φούρνο στον αέρα για 3 ώρες. Τα τελευταία 30 λ ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το κρέας. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό με τις πιπεριές και πατατούλες φούρνου.
10/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνίσιο κότσι στη λαδόκολλα