Κοραλλάκι με κιμά και μανιτάρια, με λιωμένη τριμμένη μοτσαρέλα στο φούρνο.Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με απλά υλικά για το καθημερινό, Κυριακάτικο τραπέζι για όλη την οικογένεια άλλα και το επίσημο τραπέζι για τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα άσπρα κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 200 γρ. ντοματοχυμό
- 350 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
- 3/4 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το κοραλλάκι σε αλατισμένο νερό 5-6 λ λιγότερο από την ώρα που συνιστάται στη συσκευασία. (Ανάλογα πόσο αλ τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας). Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κιμά, πιέζοντάς τον με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-8 λ ανακατεύοντας. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα (εκτός από το τυρί), αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λ. Προσθέτετε και τα στραγγισμένα κοραλλάκια, τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν και κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδωμένο μεγάλο, βαθύ πυρίμαχο σκεύος, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνετε για άλλα 10-15 λ μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.
Πηγή
09/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοραλάκι με κιμά και μανιτάρια στο φούρνο