Red Velvet (κόκκινο βελούδο) λάβα κέικ. Ένα εξαιρετικό κέικ για να ετοιμάσετε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους και τους καλεσμένους σας, που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους μιας και θα τους εντυπωσιάσετε όχι μόνο με την εκπληκτική εμφάνισή αλλά και υπέροχη γεύση αυτού του κέικ. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) που με τη βοήθεια του βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα θα σας βοηθήσει να το φτιάξετε μέσα σε 30 λ και σίγουρα να το απολαύσετε.
Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής
Υλικά συνταγής
- Για το κέικ:
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού (113 γρ.) βούτυρο
- 3 αυγά
- 60 γρ. (4 κ.σ.) ζάχαρη
- 15 γρ. (1 κ.σ.) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 50 γρ. (5 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 16 γρ. (2 κ.σ.) σκόνη κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- βούτυρο και ζάχαρη για τα φορμάκια
- Για τη κρέμα τυριού επικάλυψης (προαιρετικά):
- 100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού (120 ml) κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
- Για τη διακόσμηση:
- φρέσκα μούρα ή φράουλες
- ζάχαρη άχνη (προαιρετικά αν δεν προτιμήσετε τη κρέμα τυριού)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε 4 φορμάκια, χωρητικότητας 230 ml και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη.
- Για το κέικ: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, για αρκετή ώρα μέχρι να πήξει και πάρει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Προσθέτετε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μοιράζετε το μείγμα στα 4 μπολάκια και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 14-15 λ ή μέχρι να ψηθούν και σταθεροποιηθούν οι άκρες τους και το κέντρο τους να είναι μαλακό εξωτερικά συνεπώς ρευστά εσωτερικά.
- Για τη κρέμα τυριού (προαιρετικά): Βάζετε σε ένα μπολ το μαλακό τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Τέλος προσθέτετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και δημιουργηθούν πτυχές όπως στη σαντιγί.
- Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε για 3-4 λ στην άκρη να “σταθούν”. Παίρνετε ένα μαχαίρι και το “περνάτε” ανάμεσα στα τοιχώματα από τα φορμάκια και το κέικ και τα αναποδογυρίζετε σε πιατάκια σερβιρίσματος.
- Αν προτιμήσετε τη κρέμα τυριού τη βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη βάζετε στην επιφάνεια των κέικ, ή πασπαλίζετε τα κεκάκια σας με ζάχαρη άχνη. Τα σερβίρετε αμέσως με φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες ή άλλα φρούτα επιλογής σας.
Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής
09/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Red Velvet λάβα κέικ (video)