Μια πεντόστιμη, αφράτη και δροσερή πάστα με φράουλες για την απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Δ. Μιχαηλίδη, που με τη βοήθεια του αντίστοιχου βίντεο, γίνεται ακόμα πιο εύκολη στη παρασκευή της. Απλά δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- Για το παντεσπάνι
- 125 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 155 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- Για το σιρόπι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. νερό
- Για τη κρέμα
- 1 πακέτο κρέμα Ζαχαροπλστικής στιγμής “Μιλφέιγ” Γιώτης
- 600ml γάλα κρύο
- 300 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 36% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- 500 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- Για το γαρνίρισμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος κρύα, πλήρης λιπαρών 36% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
- φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα για πασπάλισμα
- λίγες ολόκληρες φράουλες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Για το παντεσπάνι: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη και τα 5 αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ για 10 λ να ασπρίσει καλά και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το αλεύρι, κατά προτίμηση κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές, κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
- Λαδώνετε και αλευρώνετε ή στρώνετε με χαρτί ψησίματας ένα ταψί με διάσταση 20×25 εκ. Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στον αέρα φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο παντεσπάνι βγει στεγνή και καθαρή. Το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.
- Για τη κρέμα: Ρίχνετε τη σκόνη της κρέμας ζαχαροπλαστικής “Μιλφέιγ” σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα 600 ml γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ και τα ανακατεύετε με σύρμα για 4 λ. Χτυπάμε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη προσθέτετε σταδιακά στη κρέμα Μιλφέιγ ανακατεύοντας με μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Μετά σταματάτε το ανακάτεμα και αφήνετε το σιρόπι για 2 λ να βράσει.
- Για τη συναρμολόγηση: Ξεφορμάρετε το παντεσπάνι σε πάγκο εργασίας και με ένα κοφτερό, πριονωτό μαχαίρι το κόβετε οριζόντια σε 3 ίσα μέρη. Τοποθετείτε το 1 παντεσπάνι, το κάτω μέρος, σε τσέρκι 20×25 εκ. ή στο ταψί που το ψήσατε και με ένα πινέλο το σιροπιάζετε με το 1/3 του σιροπιού.
- Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το μισό μείγμα κρέμας, πάνω στη κρέμα τις μισές φράουλες (δείτε το τρόπο στο βίντεο) και με το δάχτυλό σας τις “βυθίζετε” μέσα στη κρέμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με στρώση παντεσπάνι, σιρόπιασμα, την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες τις οποίες βυθίζετε μέσα στη κρέμα. Τελειώνετε με το 3ο παντεσπάνι και το σιροπιάζετε και αυτό.
- Για το γαρνίρισμα: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, την απλώνετε ισομερώς πάνω από το τελευταίο παντεσπάνι και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με φιστίκια Αιγίνης και προαιρετικά με 1 ολόκληρη μικρή φράουλα πάνω από κάθε κομμάτι.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
30/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Δροσερή πάστα φράουλα (Video)