Απλό, εύκολο και γρήγορο cheesecake γαρνιρισμένο με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μια πανεύκολη για αρχάριους και πολύ γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα δροσερό, αφράτο, υπέροχο cheesecake.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ μπισκότα Digestive
- 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη κρέμα cheesecake:
- 700 γρ. τυρί κρέμα
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
- 200-250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
- 1/2 πακέτο Digestive για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα αναμιγνύετε καλά με το βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το καλά σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση, ή σε ένα τσέρκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και ύψος τουλάχιστον 4 εκ.
- Για τη κρέμα cheesecake: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά προσθέτοντας σταδιακά, σιγά-σιγά, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει η κρέμα και γίνει σαν σφιχτή σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ.
- Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να παγώσει. Μετά ξεφορμάρετε, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού στα τοιχώματα, τη κόβετε σε μερίδες, γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε.
- Προαιρετικά τη γαρνίρετε και περιμετρικά με μπισκότα digestive, τα οποία φροντίζετε να τα κόψετε οριζόντια στη κάτω πλευρά τους για να γίνουν επίπεδα.
Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου
24/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολο cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο