Πεντανόστιμες μελιτζάνες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι και αρωματικά. Μια συνταγή για έναγευστικότατο, υγιεινό και χορταστικό πιάτο, με δυο αγαπημένα λαχανικά, τη μελιτζάνα και τις πιπεριές Φλωρίνης γεμισμένα με υπέροχη μυρωδάτη γέμιση, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο. Δοκιμάστε το και θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση του!
Υλικά συνταγής
- 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 6 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 220 γρ. ρύζι για γεμιστά
- 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 4 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο, χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 150 ml ελαιόλαδο + 50 ml για πασπάλισμα στο ταψί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και πετάτε τα σπόρια τους. Κόβετε ένα οριζόντιο “καπάκι” από τις μελιτζάνες (όπως στη φωτογραφία). Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τη ψίχα απ” όλες τις μελιτζάνες και με ένα κουταλάκι βγάζετε τη ψίχα τους την οποία τη ψιλοκόβετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κ..σ από τα 150 ml ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύετε για 3-4 λ και μετά αδειάζετε το μείγμα τηγανιού σε ένα μπολ. Προσθέτετε στο μπολ το ρύζι, τη ντομάτα, τα αρωματικά, το σουσάμι, το τζίντζερ, το υπόλοιπο από τα 150 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε..
- Γεμίζετε τα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς τα γεμιστά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνετε με τα 50 ml ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και τα ψήνετε για 1:20-1:30 λ. Τα σερβίρετε ζεστά με ζεστό ψωμί, ντοματοσαλάτα και αν δεν νηστεύετε με τυρί φέτα και γιαούρτι.
17/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μελιτζάνες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι και αρωματικά