Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει μοναδικά τα τορτελίνια με το πολύ υγιεινό λαχανικό, το μπρόκολο, τα ντοματίνια και τη παρμεζάνα με τη μοτσαρέλα. Ένα φαγητό που θα γίνει το αγαπημένο όχι μόνο το δικό σας αλλά και των μικρών παιδιών. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα τορτελίνια τυριού
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 φλ. τσαγιού μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
- 2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά (εμπορίου ή σπιτική- χωρίς τη προσθήκη βασιλικού -συνταγή εδώ)
- ½ φλ. τσαγιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- ½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε σε μπόλικο κοχλαστό νερό τα τορτελίνια για 2-3 λ, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λ. Προσθέτετε το μπρόκολο, ανακατεύετε για 1 λ μετά ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύετε για ½ λ.
- Προσθέτετε τα ντοματίνια και τη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε {με προσοχή λόγω της παρμεζάνας) και τέλος ρίχνετε και τα τορτελίνια και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Μεταφέρετε από τη κατσαρόλα τα τορτελίνια με τη σάλτσα τους σε ένα πυρέξ προσθέτετε το ζωμό και πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5 λ, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας και καλή σας όρεξη!
Πηγή
12/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα στο φούρνο