Στη Σαρακοστή μπαίνουμε σιγά σιγά και για να μη χρειαστεί να αποκλείσετε τα γλυκά από το καθημερινό μενού σας, θα σας δείξουμε μια συνταγή για ρολάκια σφολιάτας με σοκολάτα, που θα γίνουν τα αγαπημένα σας την περίοδο που διανύουμε.
Υλικά:
Για 20 ρολάκια
1 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα
Φύλλα κρούστας για γλυκά
Σπορέλαιο για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε τα φυλλα και τα γεμίζουμε σε ρολά. Αλείφουμε με σπορέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Όταν κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.