Η Μόνικα από «Τα Φιλαράκια», κατά κόσμον, Κόρτνεϊ Κοξ ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό ένα βίντεο που την απεικονίζει να μαγειρεύει ψάρι και ντοματίνια. Mία συνταγή πολύ νόστιμη και υγιεινή!
Μάλιστα, έγραψε τους ακολούθους της αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά που απαιτεί ενώ σημείωσε: «Αν μισείτε το ψάρι, όπως εγώ, θα αγαπήσετε αυτήν τη συνταγή».
Υλικά:
Φιλέτο ψαριού halibut (ή επιλέξτε κάποιο ψάρι της αρεσκείας σας)
1 συσκευασία ντοματίνια
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από ερυθρό οίνο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
Υλικά για τη συνοδευτική σως Aoli:
3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
μια πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός του ψαριού σε ένα μεγάλο πυρέξ, τα ανακατεύετε και ψήνετε για 15’ λεπτά στους 200°.
Στη συνέχεια βάζετε λάδι, αλάτι και πιπέρι στο φιλέτο ψαριού. Όταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα προσθέτετε πάνω τους το φιλέτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-12 λεπτά στους 200 °.
Κόβετε μια χούφτα μέντας, μια χούφτα βασιλικό, παίρνετε το ξύσμα ενός λεμονιού και πασπαλίζετε πάνω από το ψημένο ψάρι.
Αν θέλετε συνοδεύετε το ψάρι με τη σως Aoli…
Ιδού και η συνταγή σε βίντεο!