Πεντανόστιμο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας, πιπεριές και μανιτάρια. Μια συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση, που μπορείτε προσθέτοντας μερικές ελιές να του δώσετε μια επιπλέον υπέροχη πικάντικη γεύση. Συνοδέψτε το με ρύζι, ζυμαρικό ή πουρέ πατάτας και απολαύστε το τέλειο πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριους κύβους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- αλάτι πιπέρι
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 8-10 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 2 κονσέρβες “Ολόκληρα Ντοματάκια” ψιλοκομμένα με τους χυμούς τους)
- 1 κοφτή κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 γεμάτο κ.γ. ζάχαρη
- 1 κύβο ζωμό κότας
- μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
- Στην ίδια καυτή κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
- Ξαναβάζετε το σοταρισμένο κοτόπουλο στη κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τις ελιές και τη πάπρικα, ανακατεύετε απαλά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις “αναπνεύσει” ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη και το ζωμό κότας διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό, ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό σας να πάρει 1-2 βράσεις.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό σας και το αφήνετε να βράσει για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος, προσθέτετε λίγο ακόμα βραστό νερό.
- Μετά μεταφέρετε το φαγητό σας από τη κατσαρόλα σε ένα ταψί και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα το κοτόπουλο και μελώσει η σάλτσα. Το σερβίρετε πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το συνοδεύετε με ρύζι, ζυμαρικό ή πουρέ.
09/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιπεριές και μανιτάρια