Πεντανόστιμη μπριζόλα από χοιρινό λαιμό που λιώνει στο στόμα με πατατούλες baby, καρότα, σέλερι και πράσο σιγοψημένα όλα μαζί με κρασί και μουστάρδα στο φούρνο. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το τέλειο, νοστιμότατο και υγιεινό γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 1.200 γρ. χοιρινή μπριζόλα λαιμού χωρίς κόκκαλο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. ξύδι βαλσαμικό
- 240 γρ. κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 15 γρ. μουστάρδα
- 5 πατάτες baby (ολόκληρες)
- 120 γρ. καρότα, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
- 80-120 γρ. σέλερι , κομμένο σε κομμάτια 4 εκ.
- 90 γρ. πράσο, κομμένο σε κομμάτια 4 εκ.
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνετε τη μπριζόλα και την αφήνετε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 150 βαθμούς στον αέρα και παράλληλα προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τη μπριζόλα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τη βγάζετε από το τηγάνι και τη μεταφέρετε σε πιατέλα.
- Σε ένα ταψί ρίχνετε το ξύδι, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα. Μετά βάζετε το ταψί τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το πράσο αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε από πάνω τη τσιγαρισμένη μπριζόλα.
- Κλείνετε καλά με αλουμινόχαρτο το ταψί και σιγοψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο το φαγητό σας για 3 ώρες. Μετά δυναμώνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30 λ ή μέχρι να πάρει η μπριζόλα ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
Tip: Αντί για σκελίδες σκόρδου μπορείτε να βάλετε στο φαγητό σας 1-2 ολόκληρα σκόρδα με τις φλούδες τους. Μετά το ψήσιμο που θα έχουν μελώσει εσωτερικά τα σκόρδα μέσα στη φλούδα τους, πιέζετε στο κάτω μέρος τη κάθε σκελίδα και θα βγει εύκολα το εσωτερικό τους για να το γευτείτε με τη μπριζόλα σας.
Πηγή
12/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινή μπριζόλα με πατάτες baby και βαλσαμικό