Πεντανόστιμο μοσχαράκι με πατατούλες και καρότα ψημένα με μυρωδικά στο φούρνο. Μια απλή και πανεύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα μοσχαράκι σιγοψημένο για να λιώνει στο στόμα, με εξαιρετική γεύση, ιδανικό για το Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά ή σπαλομίτα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 400 ml ζωμό βοδινό
- 180 ml κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κλωναράκια θυμάρι
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα)
- 750 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 3 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε πολύ καλά, σε δόσεις, το κρέας μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το μεταφέρετε σε ένα ταψί 25Χ35εκ.
- Στο ίδιο καυτό τηγάνι ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις πατάτες, τα καρότα και το θυμάρι, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε και αυτά στο ταψί το κρέας.
- Προσθέτετε στο ταψί και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και τυλίγετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για 2 ώρες και 30 λ και μετά το ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 30 λ. Το σερβίρετε ζεστό με σαλάτα επιλογής σας, τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.
Τip: Βγάζετε το κρέας σας από το ψυγείο τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν το μαγειρέψετε για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή
02/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχάρι με πατάτες και καρότα στο φούρνο