Μια νοστιμότατη χωριάτικη μακαρονάδα με Σιουφιχτά, λουκάνικο, πιπεριές και γραβιέρα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για να το απολαύσετε τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες με την οικογένειά σας στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι ή για να σας συντροφεύσει τις κρύες βραδιές με τους φίλους σας!
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. Σιουφιχτά ζυμαρικά
- 3 χωριάτικα λουκάνικα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 15 ντοματίνια
- ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- ½ κούπα συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 150 γρ γραβιέρα επιλογής σας ή κατσικίσιο τυρί, τριμμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο νερό βράζετε τα σιουφιχτά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε. Εν τω μεταξύ, κόβετε το λουκάνικο σε μέτριες ροδέλες, το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια ή λεπτές ροδέλες, τα τοματίνια στη μέση, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε τις πιπεριές ζουλιέν (δηλ. σε μικρά κάθετα κομμάτια).
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2 λ επιπλέον.
- Στην συνέχεια προσθέτετε τις πιπεριές, τις σοτάρετε για λίγο να μαλακώσουν και μετά ρίχνετε τα τοματίνια. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε για 1 λ να εξατμιστεί το αλκοόλ και τέλος ρίχνετε το χυμό τομάτας και 1/2 φλ. νερό και βράζετε για 4-5 λ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα χωρίς να “σωθούν” τελείως τα υγρά τους.
- Μετά προσθέτετε τα βρασμένα σιουφιχτά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε το φαγητό σας με τριμμένη γραβιέρα ή κατσικίσιο τυρί, λίγο ελαιόλαδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή
01/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μακαρονάδα με Σιουφιχτά, λουκάνικο, πιπεριές και γραβιέρα