Είναι και αυτό λαχανικό της άνοιξης. Το βρίσκουμε πολύ εύκολα στη φύση, αλλά και στα σουπερ μάρκετς ή τα μανάβικα της γειτονιάς.
Ξέρατε, όμως, ότι το σπαράγγι μας κρατά νέες για περισσότερο; Πώς; Καταπολεμώντας τη γήρανση με τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες…
Βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών από τον οργανισμό μας πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία της γήρανσης επιβραδύνεται. Πράγμα που αντανακλάται τόσο στην εξωτερική μας εμφάνιση, όσο και στην προστασία του οργανισμού από εκφυλιστικές ασθένειες.
Σήμερα σας προτείνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και υγιεινή συνταγή!
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου
1 ματσάκι σπαράγγια
1 λεμόνι
1 κουταλάκι σκόρδο τριμμένο
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 1/2 ιταλικό seasoning
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Σε ένα ταψί τοποθετήστε κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω τους τα στήθη κοτόπουλου. Καθαρίστε τα σπαράγγια και ακουμπήστε τα στο κοτόπουλο. Κόψτε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το πάνω και γύρω από τα στήθη του κοτόπουλου και τα σπαράγγια.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι, το σκόρδο και το βούτυρο μαζί με το seasoning και αλείψτε το κοτόπουλο με τα σπαράγγια. Αλατοπιπερώστε και τυλίξτε τα στήθη με το αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο έχει γίνει καλά και τα σπαράγγια έχουν μαλακώσει.