[*][*]
Πανεύκολες ατομικές πίτσες με υπέροχη ζύμη γιαουρτιού χωρίς μαγιά, της στιγμής, με σάλτσα ντομάτας, τυριά, πεπερόνι και αυγό μάτι. Προσθέστε και άλλα υλικά επιλογής σας και απολαύστε τη τέλεια πίτσα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας το τέλειο πρωινό ή ένα πρόχειρο γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Απλά δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Οι ποσότητες της συνταγής είναι για 2 πίτσες των 20 εκ. η μια
Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη πίτσας
- 1¼ φλ. τσαγιού (160 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Για την επικάλυψη
- 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή όση επιθυμείτε, έτοιμη εμπορίου Σάλτσα για Πίτσα ή σπιτική σάλτσα (συνταγή εδώ) [*]
- 8 φέτες τυρί μοτσαρέλα ή όση επιθυμείτε
- τυρί παρμεζάνα, κομμένο σε φέτες όσες επιθυμείτε
- 16 λεπτές φέτες πεπερόνι ή όσο επιθυμείτε
- 2 αυγά
- φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος, βασιλικός και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για πασπάλισμα
- Για το ψήσιμο
- λίγο ελαιόλαδο για άλειμμα στα τοιχώματα της ζύμης
- καλαμποκάλευρο κατά προτίμηση ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη ζύμη πίτσας: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 250 βαθμούς. Βάζετε στο φούρνο σας ένα μεγάλο ταψί του φούρνου από την ανάποδη, με την βάση του προς τα επάνω να κάψει καλά.
- Γυρίζετε άλλο ένα από τα μεγάλα ταψιά του φούρνο από την ανάποδη, με τη βάση προς τα επάνω, απλώνετε επάνω ένα χαρτί ψησίματος, το πασπαλίζετε με αλεύρι και το αφήνετε στην άκρη. Αυτό γίνεται για να πετύχετε το τέλειο και ομοιόμορφο ψήσιμο της ζύμης. Τη διαδικασία θα την παρακολουθήσετε στο βίντεο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύτε πρώτα με μια σπάτουλα και μετά ζυμώνετε με τα χέρια σας για λίγα λεπτά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια ιδίου βάρους (για να ψηθούν ομοιόμορφα).
- Τοποθετείτε το κάθε κομμάτι ζύμης πάνω στο πασπαλισμένο με αλεύρι χαρτί ψησίματος. Με προσεκτικές κινήσεις τεντώνετε τη ζύμη για να την “ανοίξετε” σε 2 κύκλους των 20 εκ. φροντίζοντας να μείνει ζύμη ελαφρώς παχιά και υπερυψωμένη στις άκρες του κύκλου περιμετρικά για να χωρέσει μέσα η γέμιση. (Δείτε το βίντεο)
- Απλώστε στη βάση της κάθε ζύμης σάλτσα ντομάτας, από πάνω στρώνετε φέτες μοτσαρέλας, από πάνω φέτες παρμεζάνας και στη κορυφή φέτες πεπερόνι. Με ένα πινέλο λαδώνετε καλά τις άκρες της ζύμης στα τοιχώματα που προεξέχουν.
- Μεταφέρετε το χαρτί ψησίματος με τις πίτσες σας στο φούρνο, πάνω στο καυτό ταψί που έχετε προθερμάνει με τον τρόπο που θα δείτε στο βίντεο και τις ψήνετε για 5-6 λ. Εν τω μεταξύ σπάτε τα 2 αυγά σε 2 διαφορετικά μπολάκια.
- Μετά τα 5-6 λ ψησίματος της πίτσας, ανοίγετε το φούρνο τραβάτε λίγο έξω το ταψί, ρίχνετε από 1 αυγό στο κέντρο κάθε πίτσας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λ επιπλέον ή μέχρι η ζύμη να “πάρει” ένα ωραίο χρυσό-μελί χρώμα στις άκρες της. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τις κόβετε σε κομμάτια και τις σερβίρετε ζεστές.
[*] Σάλτσες για πίτσα βρήκα στον ΑΒ Βασιλόπουλο ΦΡΕΣΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ (200 γρ.) της PILLSBURY με €1,05 η κάθε συσκευασία, και ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ 400 γρ. της ΚΥΚΝΟΣ με €1,30 η κάθε συσκευασία.
Επίσης, αν φτιάξετε τη δική σας σάλτσα ντομάτας, θα χρειαστείτε τη 1/2 δόση και θα πρέπει να φύγουν όλα τα υγρά της και να έχει η σάλτσα μόνο μόνο με το λαδάκι της.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Πηγή
20/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πίτσες ατομικές της στιγμής για το τέλειο πρωινό (Video)
[*]Source link