Μια ζουμερή, πεντανόστιμη σοκολατόπιτα καλυμμένη με πραλίνα φουντουκιού, χωρίς αυγά και αλεύρι, με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30 λ για να την απολαύσετε. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευής της και το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα της σοκολατόπιτας που θα γευτείτε εσείς και οι καλεσμένοι σας. Δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 340 γρ. μπισκότα όρεο
- 240 ml γάλα πλήρες
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα
Εκτέλεση συνταγής
- Μεταφέρετε σταδιακά τα μπισκότα όρεο στο μούλτι και τα ψιλοθρυμματίζετε πολύ καλά. Τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ ανακατεύετε, ρίχνετε και το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Στρώνετε ένα ταψάκι, ή φόρμα με αποσπώμενη βάση, 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μείγμα της σοκολατόπιτας. Ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 25 λ περίπου.
- Το βγάζετε από το φούρνο, το μεταφέρετε με το ταψάκι του πάνω σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε γιατί διαφορετικά μπορεί να “σπάσει”. Το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και με μια σπάτουλα το αλείφετε με πραλίνα φουντουκιού καλά μαλακωμένη (για να μπορέσετε να την απλώσετε) σε θερμοκρασία δωματίου ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
15/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατόπιτα ζουμερή χωρίς αυγά με 4 υλικά (Video)