Συνολικά 6.000 τόνοι αλατιού έπεσαν στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδεια».
Επίσης, για τον αποχιονισμό χρησιμοποιήθηκαν 130 μηχανήματα, ενώ το προσωπικό της Περιφέρειας να επιχειρούσε επί 48 ώρες συνεχόμενα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Τις επόμενες μέρες ως το τέλος της εβδομάδας οι μετακινήσεις των πολιτών στην Κεντρική Μακεδονία πρέπει να γίνονται με αυξημένη προσοχή εξαιτίας του παγετού, που παραμένει ως επίπτωση του κύματος κακοκαιρίας «Μήδεια» στην περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε την αποτελεσματικότητα των αρμοδίων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία, τονίζοντας όμως ότι και τις επόμενες μέρες απαιτείται προσοχή από όλους μέχρι να περιοριστεί και ο παγετός.
Σε δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας υπογραμμίζει: «Η έγκαιρη προετοιμασία και ο καλός συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών έφεραν αποτέλεσμα στο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας. Θέλω γι’ αυτό το λόγο να συγχαρώ όλα τα στελέχη και τους εργαζομένους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, που γι’ ακόμη μια φορά απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συντονισμός, προετοιμασία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ειδικά στα έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα. Όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τα συνεργεία της Περιφέρειας, των Δήμων, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία τους και την υπευθυνότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν, όπως και τους πολίτες, που ακολούθησαν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Με την ίδια υπευθυνότητα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή και τις επόμενες μέρες στις μετακινήσεις μας, καθώς οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία θα παραμείνουν χαμηλές και τα φαινόμενα παγετού εγκυμονούν κινδύνους. Γι’ αυτό τα συνεργεία της Περιφέρειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθημερινά θα συνεχίσουν τις ρίψεις αλατιού σε σημεία συγκέντρωσης νερών, προκειμένου να αποτρέψουν τα προβλήματα και να προστατεύσουν τους πολίτες».