Πεντανόστιμο χοιρινό κότσι στη γάστρα με μελωμένες πατάτες. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό κότσι, μαριναρισμένο με μπαχαρικά, που λιώνει στο στόμα, μαζί με μελωμένες πατατούλες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι σας; Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για το κότσι
- 1 μέτριο χοιρινό κότσι με το δέρμα του
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε κάθετες λεπτές φέτες
- 400 ml μαύρη μπύρα
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 2 στικς σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- Για τη μαρινάδα μυρωδικών
- 1,5 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, ξερό
- 1 κ.σ. κρεμμύδι, σκόνη
- 1,5 κ.σ. θυμάρι, ξερό
- Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες
- 1 πορτοκαλιού το χυμό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κότσι με τη μαρινάδα: Παίρνετε ένα μαχαίρι και χαράζετε το δέρμα του χοιρινού και από τις 2 πλευρές δημιουργώντας μικρές σχισμές. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα μυρωδικών και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντάς τα καλά. Λαδώνετε το κότσι απ” όλες τις μεριές και το αλείφετε παντού με τη μαρινάδα που φτιάξατε.
- Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε καλά και το μεταφέρετε σε μια λαδωμένη γάστρα. Προσθέτετε στη γάστρα και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κότσι, τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα ανακατεύετε προσεκτικά.
- Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε το κότσι σε καλά προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, φούρνο για 2 ώρες και 30 λ ή μέχρι να ψηθεί και μαλακώσει το κρέας. Μόλις ψηθεί πολύ καλά βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο και μεταφέρετε προσεκτικά το κότσι σε μια μεγάλη πιατέλα και το διατηρείτε ζεστό.
Πηγή
13/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κότσι χοιρινό στη γάστρα με μελωμένες πατάτες