Κατσικάκι που λιώνει στο στόμα, με πατατούλες πεντανόστιμες και σάλτσα ντομάτας στη κατσαρόλα. Μια πολύ απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας για την ευκολία και απλότητα της παρασκευής του και για την υπέροχη γεύση του.
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
- 1 ½ κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- ¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
- 3 ποτήρια νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τις μερίδες κατσικιού μέχρι να θωρακιστούν και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε το κρέας από τη κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
- Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λ ή μέχρι να γυαλίσουν. Μετά προσθέτετε τις πατάτες, ανακατεύετε και τις αφήνετε για 1-2 λ. Ρίχνετε τη δάφνη, το σοταρισμένο κατσικάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
- Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε το αλκοόλ για λίγο να “αναπνεύσει” και μετά ρίχνετε λίγο ζεστό νερό τόσο όσο να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, και σιγομαγειρεύετε για 30 λ.
- Στη συνέχεια δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και διορθώνετε, προσθέτετε τη ντομάτα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κατσικάκι και ΄δέσει” η σαλτσούλα του. Το σερβίρετε ζεστό και καλή σας όρεξη!
Πηγή
11/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες