Πεντανόστιμο κοτόπουλο Cordon Bleu, με τραγανή κρούστα, μαλακό εσωτερικά γεμιστό με καπνιστό ζαμπόν και γραβιέρα, συνοδευόμενο με λαχταριστές υγιεινές πατάτες σαν τηγανιτές και με μια εξαιρετική βουτυράτη σάλτσα με μουστάρδα και τυρί. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για το κοτόπουλο cordon blew
- 4 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 8 φέτες γραβιέρα
- ½ κούπα (60 γρ.) αλεύρι
- 2-3 αυγά
- 3 κούπες corn flakes ή νάτσος με τυρί, σπασμένα στο μούλτι
- 3 κ.σ. (45 γρ.) βούτυρο λιωμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τις πατάτες
- 5 μεγάλες πατάτες (2 κιλά περίπου)
- 1 κ.σ. αλάτι
- Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. (30 γρ.) βούτυρο
- 2 κ.σ. (20 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα (240 γρ.) γάλα πλήρης
- 3 κ.σ. (45 γρ.) μουστάρδα επιλογής σας
- 4 κ.σ. (20 γρ.) παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κάθε φιλέτο στήθος κοτόπουλου στη μέση και το κάθε μέρος το τοποθετείτε ενδιάμεσα από 2 μεμβράνες. Στη συνέχεια, με έναν πλάστη ή έναν μπάτη κρεάτων, το ‘χτυπάτε’ έτσι ώστε να γίνει λεπτότερο και η επιφάνειά του να μεγαλώσει.
- Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές του κάθε κομματιού και στη μια πλευρά απλώνετε μια φέτα από το καπνιστό ζαμπόν και από πάνω μια φέτα από τη γραβιέρα. Τυλίγετε κατά μήκος το κοτόπουλο σε ένα μικρό ρόλο, το τοποθετείτε επάνω σε μια μεμβράνη. Το τυλίγετε με τη μεμβράνη και στρίβετε σφιχτά τις άκρες της μεμβράνης σαν μια καραμέλα.
- Μεταφέρετε τα ρολά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και παράλληλα προετοιμάζετε το πανάρισμα βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αυγά και τέλος σε ένα μεγάλο τρίτο πιάτο βάζετε τα σπασμένα στο μούλτι corn flakes ή τα νάτσος.
- Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο και αφαιρείτε τις μεμβράνες. Με ένα πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια του κάθε ρολού με βούτυρο και στη συνέχεια το πανάρετε καλά πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο τελικό πανάρισμα. Μεταφέρετε τα ρολά σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό του.
- Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα. Κόβετε τις πατάτες στο σχήμα της τηγανητής πατάτας, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις ξεπλένετε καλά με νερό. Μεταφέρετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμίζετε τη κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να σκεπάζει πολύ καλά τις πατάτες και προσθέτετε και το αλάτι.
- Τοποθετείτε τη κατσαρόλα στην εστία σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία (6-8) και βράζετε τις πατάτες για 10-15 λ περίπου, από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, ή μέχρι να μαλακώσουν τόσο οι πατάτες σας που να τρώγονται ευχάριστα αλλά να μη σπάνε.
- Με μια τρυπητή κουτάλα τις αφαιρείτε από την κατσαρόλα, τις μεταφέρετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις αλατίζετε. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 25 – 30 λ ή έως ότου οι πατάτες πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε το βούτυρο και το αλεύρι και τα ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά προσθέτετε το γάλα και τη μουστάρδα και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς για 2-3 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
10/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο Cordon Bleu με πατάτες σαν τηγανιτές και υπέροχη σάλτσα