Μια συνταγή για ένα ελαφρύ γλυκό ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια. Δροσερό και ανάλαφρο Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ.
Υλικά συνταγής
- 2 φακελάκια ζελέ ροδάκινο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 15-20 σαβαγιάρ
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό ροδάκινο ή λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλύετε τη σκόνη του ζελέ σε δύο ποτήρια βραστό νερό και αφήνετε το μείγμα να μισοκρυώσει. Ρίχνετε σε μικρή φόρμα φόρμα του κέικ ή σε μικρή φόρμα σαν της φωτογραφίας μας, λίγο από το ζελέ, ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και τη βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Προσθέτετε στο υπόλοιπο ζελέ το γιαούρτι και τα ροδάκινα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ομογενές μείγμα. Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζετε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
- Ολοκληρώνετε το γλυκό στρώνοντας από πάνω τα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με χυμό ροδάκινο ή με λικέρ αμαρέτο [αν δεν το σερβίρετε σε παιδιά].
- Το βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Για να το σερβίρετε, βυθίζετε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα.
greece.fage.eu
09/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ζελέ ροδάκινο με γιαούρτι και σαβαγιάρ