Πεντανόστιμο κοτόπουλο με υπέροχα σκιουφικτά ή σιουφικτά, το ζυμαρικό της Κρήτης, με μανιτάρια και μπέικον μαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί που απογειώνει τη γεύση τους. Μια εύκολη συνταγή για ένα τέλειο φαγητό για όλη την παρέα ή το οικογενειακό τραπέζι! Απλή εκτέλεση, πλούσια γεύση!
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο, 1.600 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά κομματάκια μεγέθους ζαριού
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκόρδα, ψιλοκομμένα
- 15 μεγάλα μανιτάρια στρογγυλά, λευκά ή καφέ, κομμένα στα 4
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4 ώριμες τριμμένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 πακέτο σιουφιχτά ζυμαρικά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείτε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον και τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 2 λ. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Μετά ξαναβάζετε το σοταρισμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνετε και το πελτέ, ανακατεύετε ελαφρώς και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ρίχνετε ζεστό νερό, ή ζωμό κότας, μέχρι τη μέση της κατσαρόλας περίπου, τη σκεπάζετε με το καπάκι της και αφήνετε το φαγητό σας να βράσει για 40 λ περίπου. Αν απαιτηθεί περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε σταδιακά λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
- Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε ζεστά μαζί με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του, πασπαλισμένα με τη τριμμένη παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
03/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο με σκιουφικτά ζυμαρικά, μανιτάρια και μπέικον