Ριζότο έτοιμο σε 25 λεπτά; Πολλοί θεωρούν ότι η προετοιμασία του είναι χρονοβόρα, όμως δείτε τα συστατικά παρακάτω και θα εκπλαγείτε! Αυτή η συνταγή με παρμεζάνα και μπέικον είναι ιδανική για μέσα στην εβδομάδα ή αν θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο το σαββατοκύριακο. Λίγη σαλάτα, λίγο κοτόπουλο για να συνοδεύσετε το ριζότο και το γεύμα σας είναι έτοιμο.
Υλικά:
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. βούτυρο
4 φλιτζ. βραστά λαχανικά
1/2 φλιτζ. μπέικον ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. ρύζι Arborio
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ρίξτε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το να τσιγαριστεί για ένα λεπτό. Ρίξτε το ρύζι στην κατσαρόλα, φροντίζοντας το λάδι να καλύπτει κάθε κόκκο, αν είναι δυνατό. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Έπειτα, προσθέστε 1 κουτάλα γεμάτη με το ζωμό των λαχανικών που έχετε βράσει και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλο το ζωμό -θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 17-25 λεπτά. Όταν ρίξετε και την τελευταία κουτάλα του ζωμού, προσθέστε το μαϊντανό και αφήστε το ζωμό να απορροφηθεί. Προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη να απορροφηθεί μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Σερβίρετε, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα αν θέλετε.