Εκτέλεση
Αν μέχρι τώρα μόνο έχετε ακούσει για την Ρωσική σούπα borscht ήρθε η ώρα να τη φτιάξετε. Είναι νόστιμη και μοναδική για τον χειμώνα.
Για τη σούπα
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το λάχανο. Κόβουμε σε λεπτά μπαστούνια τα καρότα, τα παντζάρια και τις πατάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το λάχανο.
Αφού μαραθούν για λίγα λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας ή νερό και βράζουμε για 30′. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ξύδι.
Σερβίρουμε την κατακόκκινη σούπα σε βαθιά μπολ. Γαρνίρουμε με γιαούρτι, λίγο άνηθο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.
Για την πανσέτα
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό σκεύος ή γκριλιέρα και ψήνουμε την πανσέτα για 2-4′ (ανάλογα το πάχος) περίπου από κάθε πλευρά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κρέμα βαλσαμικού και αφήνουμε να καραμελώσει.
Είτε την σερβίρουμε χωριστά είτε ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ και τα προσθέτουμε στην σούπα.
Δοκιμάστε και απολαύστε περισσότερες συνταγές για νόστιμες χειμωνιάτικες σούπες!
Διάλεξα για εσάς τις καλύτερες σούπες για τον χειμώνα, για όλα τα γούστα – Οι συνταγές που θα απολαύσετε και θα ζεστάνουν τις μέρες σας!