Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια φανταστική χειμωνιάτικη και όχι μόνο σούπα. Υπέροχη, υγιεινή, κρεμώδη σούπα κοτόπουλου, που σίγουρα θα σας γίνει αγαπημένη συνήθεια. Δοκιμάστε τη!!!
Υλικά συνταγής
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κιλό κοτόπουλο (στήθη και μπούτια)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 στικς σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη κρεμώδη σος
- 50 γρ. βούτυρο
- 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε τη πέτσα από το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σέλινα και πράσα για 1 λ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε στη κατσαρόλα 3½ φλ. νερό, τα 2 φλ. ζωμό κότας και το κοτόπουλο.
- Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να βράσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρείτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ το κοτόπουλο.
- Μόλις μισοκρυώσει, αφαιρείτε τα κόκαλα, το ξεψαχνίζετε με τα χέρια ή το κόβετε σε κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη. Σουρώνετε το ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
- Για τη κρεμώδη σάλτσα: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το αλεύρι με μια κίνηση και ανακατεύετε ζωηρά για 1/2 λ περίπου. Προσθέτετε σταδιακά το σουρωμένο ζωμό του κοτόπουλου και τη κρέμα γάλακτος. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνετε να βράσουν για 2 λ περίπου.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, ξανασκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 15 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σούπα ελαφρώς. Σερβίρετε τη κοτόσουπα πασπαλίζοντάς τη με φρέσκα φύλλα μαϊντανού.
Tip: Αν προτιμάτε αρκετά ζουμερή τη σούπα σας, διπλασιάστε τα υλικά της της συνταγή “Για τη κρεμώδη σος”
19/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόσουπα κρεμώδης