Ένα πεντανόστιμο σουφλέ, “μπουκιά και συχώριο” με ψωμί του τοστ, αυγά, μπέικον, γιαούρτι και τυριά, για να απολαύσετε το απόλυτο καθημερινό και Κυριακάτικο πρωινό ή και σαν πρόχειρο γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα με την οικογένειά σας. Μια συνταγή, που με την βοήθεια του βίντεο θα τη φτιάξετε και εσείς οι αρχάριοι, που θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 1 μπαγκέτα
- 5 αυγά
- 250 ml γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml ελαιόλαδο ή ανάμικτο με σπορέλαιο
- 100 γρ. μπέικον
- 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 150 γρ. κίτρινο τυρί επιλογής σας, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 2-3 πρέζες ρίγανη αποξηραμένη
- 1,5 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τη μισή μπαγκέτα σε φέτες και την υπόλοιπη μισή σε μπουκιές. Βάζετε το μπέικον το ένα πάνω στο άλλο και το κόβετε πρώτα κάθετα στη μέση και μετά σε 4 μέρη οριζόντια (δείτε το βίντεο). Θρυμματίζετε τη φέτα και τρίβετε το κίτρινο τυρί. Τα αφήνετε όλα στην άκρη.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε σταδιακά το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα.
- Βουτάτε τις φέτες μπαγκέτας μέσα στο μείγμα αυγών, τις τινάζετε να φύγει το περίσσιο μείγμα και τις τοποθετείτε στη βάση και τα τοιχώματα μια φόρμας για κέικ 26 εκ. με αποσπώμενη βάση. Στο μπολ με το μείγμα αυγών που περίσσεψε ρίχνετε τη φέτα, το κίτρινο τυρί, το μαϊντανό, το κίτρινο τυρί, το μπέικον και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.
- Μετά προσθέτετε και τις μπουκιές της μπαγκέτας σταδιακά, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να καλυφθεί το ψωμί από το μείγμα. Τέλος ρίχνετε τη ρίγανη και τη πάπρικα και ανακατεύτε ακόμα λίγο να ενσωματωθούν.
- Με τη βοήθεια ενός μεγάλο κουταλιού μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη φόρμα, το στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά του. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 30-40 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά. Το ξεφορμάρετε όσο είναι ακόμα ζεστό και το σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!
TIP: Αν δεν έχετε φόρμα του κέικ με αποσπώμενη βάση, χρησιμοποιήστε μια κοινή στρογγυλή φόρμα/ταψάκι με αποσπώμενη βάση 23 ή 24 εκ.
Δείτε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Πηγή
17/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σουφλέ φόρμας με ψωμί στο φούρνο (Video)