Μία πολυ ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή είναι η γαρίδες με σάλτσα αβοκάντο. Το αβοκάντο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας και το βρίσκουμε στην αγορά όλο τον χρόνο.
Ξέρατε, όμως, ότι όχι μόνο η σάρκα του αβοκάντο είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό, αλλά και το κουκούτσι του; Ναι, γιατί περιέχει βιταμίνες και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ενυδάτωση και ενίσχυση του δέρματος, ενώ θεωρείται κατάλληλο για τον καθαρισμό προσώπου, υπό μορφήν απολέπισης.
Φτιάξτε σήμερα τη σάλτσα σας με βάση το αβοκάντο και εκμεταλλευτείτε στο έπακρο όσα μας προσφέρει!
Υλικά:
250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1/4 της κούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος
1/2 της κούπας αβοκάντο λιωμένο
φρέσκο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά και προσθέστε την κρέμα. Αφήστε να πάρει μια βράση και ρίξτε μέσα το αβοκάντο. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και προσθέστε τις γαρίδες.
Αφήστε τις να σιγοβράζουν και όταν γίνουν αρκετά σκούρες ρίξτε το πιπέρι και σερβίρετε!