Πεντανόστιμα τορτελίνια γεμιστά με τυριά ψημένα στο φούρνο σε σάλτσα ντομάτας με μπέικον, καλυμμένα με μπόλικο τυρί που λιώνει στο στόμα. Σκέφτεστε κάτι νοστιμότερο και απλούστερο για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας στο καθημερινό και όχι μόνο τραπέζι. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο και χορταστικό πιάτο που θα γίνει το αγαπημένο μικρών και μεγάλων.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. τορτελίνια γεμιστά με τυριά
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- ½ κ.γ. βασιλικό ξερό
- 1 πρέζα κανέλα
- 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ, ή ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα μαζί με τους χυμούς τους
- ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. τυρί γκούντα (gouda),τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα τορτελίνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, τα σουρώνετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και τα σοτάρετε για 4-5 λ ή μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και να έχει πάρει χρώμα το μπέικον. Μην ρίξετε πολύ ελαιόλαδο γιατί θα βγάλει το μπέικον αρκετό λίπος.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ρίγανη, το βασιλικό, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, τα ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα σας να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 20-25 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αδειάζετε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα με τα τορτελίνια και ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα τα τορτελίνια. Τα αδειάζετε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 20×28εκ., τα λιώνετε ομοιόμορφα και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια των ζυμαρικών με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 20 μέχρι να λιώσει το τυρί και πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά.
Πηγή
07/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο