Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη τούρτα μιλφέιγ με αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευής της και για το υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα του μιλφέιγ σας που θα το σερβίρετε όλες τις εποχές του χρόνου και σε όλες τις περιστάσεις στην οικογένειά σας και στους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 450 γρ. φύλλο σφολιάτα
- ζάχαρη άχνη
- 750 γρ. γάλα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κρόκοι αυγών
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
- 240 γρ. φυτική σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, τη κρυσταλλική ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους 3 κρόκους αυγών και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση και πήξει το μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε στη κρέμα το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
- Μετά μεταφέρετε τη κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζετε τη με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να ακουμπά η μεμβράνη πάνω στη κρέμα, για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου σας, απλώνετε επάνω το φύλλο σφολιάτας και το στρώνετε καλά “κλείνοντας” όσο μπορείτε με το χέρι σας τις ενώσεις του. Παίρνετε ένα τσέρκι 20 εκ. και “κόβετε” καλά 2 κυκλικά κομμάτια φύλλου όπως θα δείτε στο βίντεο.
- Πασπαλίζετε όλο το φύλλο με μπόλικη ζάχαρη άχνη και με ένα πιρούνι το τρυπάτε σε αρκετά σημεία για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Το σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος και με τη βοήθεια του δεύτερου μεγάλου ταψιού του φούρνου σας το αναποδογυρίζετε ώστε τη άχνη να είναι από κάτω.
- Αφαιρείτε το επάνω χαρτί ψησίματος και πασπαλίζετε το φύλλο με ζάχαρη άχνη και από την άλλη πλευρά. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο, στον αέρα, για 25 λ περίπου ή μέχρι να πάρει ένα μελί-χρυσό χρώμα και γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη.
- Χτυπάτε με το μίξερ τη κρέμα για να αφρατέψει καλά την προσθέτετε σε μπολ που έχετε τη φυτική σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε ένα αφράτο ομογενοποιημένο μείγμα.
- Τοποθετείτε σε πιατέλα το ένα στρογγυλό φύλλο σφολιάτας και το περικλύετε, με προσοχή, με το τσέρκι των 20 εκ. Πάνω στο φύλλο στρώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα, την καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τελειώνετε απλώνοντας από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
- Σε ένα μπολ τρίβετε με τα χέρια σας, σε μικρά κομματάκια, το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας και καλύπτετε καλά την επιφάνεια της τούρτας σας όπως είναι ακόμα μέσα στο τσέρκι. Στη συνέχεια βάζετε τη τούρτα σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να “σταθεροποιηθεί” για να την κόψετε σε κομμάτια και να την σερβίρετε.
- Την βγάζετε από τη κατάψυξη, αφαιρείτε το τσέρκι και τοποθετείτε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φύλλα σφολιάτας περιμετρικά τα πλαϊνά της τοιχώματα. Την πασπαλίζετε με επιπλέον ζάχαρη άχνη, τη κόβετε σε κομμάτια και καλή σας απόλαυση!
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγή βήμα βήμα
04/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα μιλφέιγ αφράτη και εύκολη (Video)