Αφράτη, πεντανόστιμη, μυρωδάτη βασιλόπιτα που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας για την ευκολία της παρασκευής της και την υπέροχη γεύση της. Μια απλή και πανεύκολη συνταγή που με τη βοήθεια του βίντεο θα μπορέσετε και εσείς οι αρχάριοι να τη φτιάξετε και να υποδεχτείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα τη νέα χρονιά.
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 360 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 5 γρ. μαχλέπι
- 6 αυγά
- 130 γρ. γάλα
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 220 γρ. βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- αμύγδαλα φιλέ για τη διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε τις βανιλίνες και το μαχλέπι και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και το ηλιέλαιο και τα ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με το μείγμα αλευριού και τα αναμιγνύετε πρώτα με το σύρμα και κατόπιν με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα μέσα σε τσέρκι ή σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 26-28 εκ. στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Βυθίζετε μέσα και το “φλουρί” σας και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του “βγει” στεγνή.
- Ξεφουρνίζετε τη βασιλόπιτά σας τη μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει και μετά την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μόλις κρυώσει καλά την πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη, αναγράφοντας το έτος όπως θα δείτε πιο κάτω στο βίντεο, και τη διακοσμείτε με το φιλέ αμυγδάλου.
Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
31/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Βασιλόπιτα πανεύκολη χωρίς μίξερ (Video)