Εκτέλεση
Για την αχινοσαλάτα υπάρχουν ειδικά εργαλεία, ψαλίδια , για το άνοιγμα του αχινού, όμως μπορούμε απλά με ένα πιρούνι να τον ανοίξουμε.
Για την φανταστική αχινοσαλάτα, χρειαζόμαστε ολόφρεσκους αχινούς.
Με ένα πανί κρατάμε τον αχινό με το ένα χέρι και με ένα πιρούνι τρυπάμε το κέλυφος του περιμετρικά.
Αρχίζουμε και δουλεύουμε το πιρούνι όπως το ανοιχτήρι μια κονσέρβας, περιμετρικά του αχινού.
Μόλις αφαιρέσουμε τη φέτα καπάκι από τον αχινό, τινάζουμε δυνατά ώστε να φύγει από μέσα τυχόν αγκάθι ή άμμος.
Με ένα κουταλάκι, αφαιρούμε προσεκτικά τα αυγά του αχινού σε ένα μπολάκι.
Όταν τους καθαρίσουμε όλους, τότε στύβουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και ραντίζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τρώμε την αχινοσαλάτα με κουταλάκι απολαμβάνοντας την εξαίσια γεύση σε κάθε σταγόνα της.
Στην παραλία χρησιμοποιούμε τα καβούκια του αχινού για μπολάκι και μαζεύουμε τα αυγά του και τους χυμούς του αχινού με ψωμί. Μεγάλη απόλαυση.
Στην χώρα μας η αλίευση του αχινού επιτρέπεται μόνο συγκεκριμένη περίοδο ενώ η αλίευση του από ιδιώτες θεωρείται αδίκημα με βαρύ πρόστιμο.
Βρείτε κι άλλες αγαπημένες μου συνταγές για σαλάτες εδώ.
Και αν απολαμβάνετε τα θαλασσινά, σίγουρα θα λατρέψετε και την παρακάτω πανεύκολη συνταγή μου:
Σαλάτα µε γαρίδες και αβοκάντο