Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η βότκα είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ποτά του πλανήτη και παρότι σχεδόν άοσμη (σκοπίμως) μπορεί να έχει διαφορετικό κάθε φορά χαρακτήρα. Και ξέρεις πού οφείλεται αυτό: στο βασικό συστατικό της παραγωγής της.
Παρότι ο ορισμός της από το Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau αναφέρεται ως «ένα ουδέτερο και διαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών αλλά και άλλων υλών», αντιλαμβάνεσαι πως κάτι τέτοιο επιτρέπει μεγάλη ευελιξία στα αποστακτήρια και ασφαλώς μπορεί να προσφέρει μεγάλη γκάμα συνταγών. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθεις από τι φτιάνεται η αγαπημένη σου βότκα. Σου παρουσιάζουμε την προέλευση 41 εκ των δημοφιλέστερων brands.
Λίστα προέλευσης
Κριθάρι: Finlandia.
Καλαμπόκι: Smirnoff, Crystal Head, Deep Eddy, Prairie Organic, Tito’s, UV.
Σταφύλι: Cîroc.
Αχλάδι: St. George.
Πατάτα: Chopin, Christiania, Grand Teton, Luksusowa, Vikingfjord.
Σίκαλη: Belvedere, Sobieski, Square One.
Γλυκοπατάτα: Corbin.
Σιτάρι: Absolut, Grey Goose, Ketel One, 42 Below, Leaf, Pinnacle, Russian Standard, Svedka, Three Olives.
Whey (πρωτεΐνη ορού γάλακτος): VDKA 6100.
Μεικτές: Hangar 1 (σταφύλι και σιτάρι), Leopold Bros Silver Tree (πατάτα, σιτάρι και κριθάρι), Purity Vodka (σιτάρι και κριθάρι), Reyka (σιτάρι και κριθάρι), Van Gogh (σιτάρι, καλαμπόκι και κριθάρι), Zirkova (σιτάρι και σίκαλη), Zyr (σιτάρι και σίκαλη), Burnett’s*, New Amsterdam*, Seagram’s*, Skyy*, Stolichnaya*.
*οι συνταγές των πέντε τελευταίων δεν είναι γνωστές.
ΠΗΓΗ