Βασιλόπιτα σοκολατένια με δαμάσκηνα. Μια υπέροχη πεντανόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για ένα ιδιαίτερο βράδυ. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου. Καλή Χρονιά…
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
- 320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- 440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 1 γεμάτο κ.γ. σκόνη κανέλα
- 1/2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 8 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 4
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε βάζουμε το φλουρί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή
27/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Βασιλόπιτα σοκολατένια με δαμάσκηνα