Κοτόπουλο με λαχανικά, τυρί και άρωμα σκόρδου και φρέσκιας ρίγανης ή θυμαριού
στη λαδόκολα. Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή (από εδώ), για ένα πεντανόστιμο πιάτο.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό κομμένο σε 4 μερίδες (*)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 200 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι σε κύβους
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι πιπέρι
- 4 κομμάτια λαδόκολλα
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη μουστάρδα, το τυρί, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάστε με μεμβράνη το μπολ και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μοιράστε ισόποσα, τα κομμάτια κοτόπουλου, το μείγμα με τα λαχανικά και το τυρί σε 4 φύλλα λαδόκολλας. Κλείστε τα καλά και δέστε τα με σπάγκο σε “πουγκάκια”.
- Τα ψήνετε στους 180 ° C για περίπου 1 ώρα και 15-20 λ. Σερβίρετε τα “πουγκάκια” ζεστά με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη σαλάτα.
(*) Προαιρετικά μπορείτε να πάρετε 4 πόδια ή 4 στήθη αντί για ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο στα 4.
Πηγή
26/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο στη λαδόκολλα