Πατατοσαλάτα. Ένα πιάτο αγαπητό σε όλους για συνοδευτικό με τα κυρίως πιάτα ή ορεκτικό. Ένα πιάτο με πολλές παραλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις. Εδώ μια συνταγή για να απολαύσετε τη πατατοσαλάτα σας με ζαμπόν, αυγά, αγγουράκι τουρσί και μαγιονέζα.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατατούλες baby, καλά πλυμένες
- 4 βρασμένα αυγά, κομμένα οριζόντια σε φέτες
- 4 μικρά πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μικρές ροδελίτσες
- 2-3 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε καλά τις πατάτες, (προαιρετικά καθαρίζετε τις φλούδες τους) και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε καλά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια τις κόβετε στη μέση, τις τοποθετείτε σε μπολ σερβιρίσματος, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα αυγά, τα κρεμμυδάκια και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Από πάνω τοποθετείτε το ζαμπόν και τα αγγουράκια τουρσί.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε, ανακατεύοντας πολύ καλά, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό και περιχύνετε τις πατάτες με τα αυγά.
Σημείωση: Προαιρετικά, χρησιμοποιήστε κανονικές μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους.
22/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πατατοσαλάτα με ζαμπόν, αυγά και αγγουράκι τουρσί