Μια απλή συνταγή για μια Σαλάτα εύκολη, λιτή, εντυπωσιακή και γεμάτη χρώματα. Τα μανιτάρια, σβησμένα με κονιάκ, υπέροχα και μελωμένα, δίνουν μια τσαχπινιά και Γιορτινή λάμψη σε μια, κατά τα άλλα, απλή σαλάτα. Λαχανικά, ξηροί καρποί και παρμεζάνα… συνδυάζονται μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα εδέσματα του τραπεζιού.
Υλικά συνταγής
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 1/2 λόλα (μαρούλι) πράσινη
- 1/2 λόλα (μαρούλι) κόκκινη
- 6-7 μανιτάρια λευκά (π.χ. agaricus) κομμένα σε φέτες
- 1/2 ρόδι καθαρισμένο
- 3/4 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. φλούδες παρμεζάνας
- αλάτι πιπέρι
- ελαιόλαδο και λίγο ξύδι για το μαρούλι και ρόκα
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, πασπαλισμένα με 2-3 πρέζες αλάτι, για 6-8 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα σβήνετε με το κονιάκ και τα μαγειρεύουμε για 3-4 λ, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
- Πλένετε, στραγγίζετε και χοντροκόβετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα, αλατίζετε και βάζετε λίγο λάδι και λίγο ξύδι. Ανακατεύετε και στρώνετε από πάνω τα μανιτάρια, τα καρύδια και το ρόδι, γαρνίρετε τη σαλάτα με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρετε.
theonewithallthetastes.com
18/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σαλάτα με μανιτάρια, καρύδια και ρόδι