Τούρτα Black Forest…. η πιο διάσημη Γερμανική τούρτα με κεράσια που πήρε το όνομά της από το ομώνυμο οροπέδιο στα νοτιοδυτικά της χώρας που φημίζεται για το απόσταγμα κερασιού kirsch. Η τούρτα αυτή έγινε διάσημη σε όλο το κόσμο για τη νοστιμιά της και φτιάχνεται με πολλές παραλλαγές κρέμας γέμισης καθώς επίσης και με βύσσινα αντί για κεράσια. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή, μαζί με το αντίστοιχο video με την εκτέλεση της συνταγής, για μια πανεύκολη παραλλαγή της τούρτας που πρέπει να δοκιμάσετε.
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- Για το σοκολατένιο κέικ/παντεσπάνι:
- έτοιμο κέικ σοκολάτας κομμένο σε φέτες ή έτοιμες βάσεις τούρτας κακάο (από το Σούπερ Μάρκετ) ή φτιάξτε το δικό σας παντεσπάνι με κακάο (συνταγή εδώ)
- Για τη κρέμα:
- 1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής βανίλια
- 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 300 γρ. σαντιγί
- Για το σιρόπι:
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1½ κ.σ. κιρς ή κονιάκ
- Για τη γέμιση:
- Μαρμελάδα κεράσι
- γλυκό του κουταλιού μαυροκέρασο
- Για το πασπάλισμα:
- ψιλο-τριμμένο στο μούλτι κέικ ή παντεσπάνι ή τριμμένη σοκολάτα
- σαντιγί έτοιμη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέικ σοκολάτας/παντεσπάνι: Αν φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παντεσπάνι ξεκινάτε με τη παρασκευή του. Το ψήνετε, το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει πολύ καλά και μετά με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι το κόβετε πρώτα οριζόντια στη μέση.
- Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και τη κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και τα χτυπάτε με το μίξερ και τα χτυπάτε με το μίξερ για 4 λ. Προσθέτετε την έτοιμη σαντιγί χτυπάτε για 1 λ με το μίξερ και μετά την ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να αφρατέψει.
- Για το σιρόπι: Ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα, τα ανακατεύετε μέχρι να πάρουν βράση και μετά το αφήνετε να βράσει για 3-4 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το κιρς ή το κονιάκ και ανακατεύετε.
- Για τη γέμιση και συναρμολόγηση: Τοποθετείτε ένα τσέρκι 22 εκ. σε πατέλα σερβιρίσματος ή παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Τοποθετείτε στη βάση του το κάτω μέρος από το παντεσπάνι που κόψατε οριζόντια στη μέση και με ένα πινέλο το σιροπιάζετε με τη μισή ποσότητα σιροπιού.
- Αλείφετε το παντεσπάνι με μια στρώση μαρμελάδας κεράσι. Από πάνω ρίχνετε λίγη λιγότερη τη μισή κρέμα και την απλώνετε με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζετε τη κρέμα με το δεύτερο μέρος παντεσπάνι και το πιέζετε ελαφρώς προς τη κρέμα. Με ένα πινέλο το σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Στραγγίζετε τμηματικά από το σιρόπι του λίγο από το γλυκό μαυροκέρασο και το στρώνετε σε μια στρώση πάνω από το παντεσπάνι και το καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνετε την επιφάνειά της και βάζετε τη τούρτα σας για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
- Για το πασπάλισμα και τη διακόσμηση: Θρυμματίζετε σε ψίχουλα στο μούλτι, κέικ σοκολάτας ή παντεσπάνι ή παίρνετε τρούφα ή τρίμμα σοκολάτας και πασπαλίζετε τη τούρτα σας. Από πάνω, προαιρετικά, διακοσμείτε τη τούρτα σας με ροζέτες σαντιγί στις οποίες πριν σερβίρετε μπορείτε να τοποθετήσετε από ένα στραγγισμένο μαυροκέρασο.
Δείτε στο video τη εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Πηγή
03/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα Black Forest πανεύκολη (Video)