Μια υπέροχη γαλλική συνταγή για τη τέλεια, λαχταριστή μανιταρόσουπα. Μια πανεύκολη και γρήγορη σούπα για τους λάτρεις των μανιταριών που θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά συνταγής
- 230 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
- 50 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κύβο ζωμού κότας
- 2 κούπες γάλα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. λευκό κρασί
- 4-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή ρηχή, πλατιά κατσαρολίτσα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα. Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιγοβράζετε τα μανιτάρια σας για 2-3 λ σε μέτρια θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να ενσωματωθεί πλήρως και αμέσως μετά ρίχνετε το κύβο διαλυμένο σε 1 κούπα ζεστό νερό μαζί με το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο και ελαφρώς πηχτό μείγμα.
- Προσθέτετε στη συνέχεια το κρασί, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 10-12 λ περίπου με το καπάκι μισό-κλειστο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά το κρόκο αυγού με τη κρέμα γάλακτος, τα προσθέτετε στη κατσαρόλα, ανακατεύετε για 1,5-2 λ (να ψηθεί ο κρόκος) και αποσύρετε τη σούπα σας από τη φωτιά. Τη σερβίρετε ζεστή γαρνιρισμένη προαιρετικά με ψιλοκομμένο άνηθο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
27/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μανιταρόσουπα