Αφράτη, δροσερή, πεντανόστιμη τούρτα αμυγδάλου πανεύκολη, για αρχάριους, της στιγμής. Περιμένετε επισκέψεις και θέλετε κάτι γρήγορο, απλό και οικονομικό για να τους κεράσετε και να τους εντυπωσιάσετε; Σας δίνουμε μια πανεύκολη συνταγή, εξαιρετικά γρήγορη στη παρασκευή της, της στιγμής για να τη βάλετε στο ψυγείο να κρυώνει, για μια υπέροχη τούρτα αμυγδάλου. Δοκιμάστε τη!
Υλικά συνταγής
- Για τη τούρτα:
- 3 παντεσπάνια βανίλιας, έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
- 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί (τύπου morfat)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- Για το σιρόπι:
- 1⅓ φλ. τσαγιού νερό
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Για το σιρόπι: Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, το σκεπάζετε με το καπάκι του και το βράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λ από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε τις σταγόνες πικραμύγδαλου (προαιρετικά) και ανακατεύετε. Αφήνετε το σιρόπι σας στην άκρη μέχρι να έλθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε.
- Για τη τούρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις 2 συσκευασίες φυτική σαντιγί και τις χτυπάτε με το μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 7 λ περίπου ή μέχρι αφρατέψει καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ να ομογενοποιηθούν. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το φιλέ αμυγδάλου και τα καβουρδίζετε (ως έχουν, χωρίς λιπαντική ουσία), σε μέτρια φωτιά, με προσοχή να μην σας καούν γιατί “αρπάζουν” εύκολα.
- Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το σιροπιάζετε, κουταλιά-κουταλιά, με το 1/3 από το σιρόπι (χωρίς να το μουλιάσετε). Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας σαντιγί-ζαχαρούχου και πασπαλίζετε με λίγα αμύγδαλα.
- Επαναλαμβάνετε με στρώση με το δεύτερο παντεσπάνι, κρέμα και αμύγδαλα. Στη κορυφή βάζετε το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτετε όλη τη τούρτα, την επιφάνεια και τα πλαϊνά, με τη κρέμα σαντιγί-ζαχαρούχου. Τέλος καλύπτετε τη κρέμα με το φιλέ αμυγδάλου και βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για 6 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί.
Πηγή
25/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τούρτα αμυγδάλου πανεύκολη