Αφράτο, δροσερό μιλφέιγ με παρτοκάλι, γιαούρτι, σαβαγιάρ και καραμελωμένα αμύγδαλα. Μια απλή, πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα ανάλαφρο γλύκισμα, για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο αλλά και για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και όσους το δοκιμάσουν για την υπέροχη υφή και γεύση του και θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για το μιλφέιγ
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
- 200 ml (1 φλ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
- 200 ml (1 φλ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
- 200 γρ. γιαούρτι
- Ζάχαρη άχνη (για γαρνίρισμα)
- Για τα αμύγδαλα
- 75 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) αμύγδαλα καθαρισμένα άσπρα
- 100 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη
- 10 γρ. (1 κ.γ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Για το μιλφέιγ: Ετοιμάζετε τη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ χρησιμοποιώντας τη κρέμα γάλακτος και τον χυμό πορτοκαλιού αντί για γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποηθούν πλήρως όλα τα υλικά.
- Για τα αμύγδαλα: Βάζετε στη φωτιά το βούτυρο και τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Τα απλώνετε σε μια λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν τα σπάτε στο μίξερ σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε.
- Για τη συναρμολόγηση: Σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ., τοποθετείτε μια στρώση σαβαγιάρ και απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, στρώση σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα για άλλη μια φορά. Χοντρο-τρίβετε από πάνω τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή
17/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μιλφέιγ με πορτοκάλι γιαούρτι και σαβαγιάρ