Πεντανόστιμα φουρνιστά ζυμαρικά με τυριά και ντοματίνια στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Χρ. Πέσκια για ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια στο καθημερινό τραπέζι. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό/Κοραλάκι
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο βασιλικό
- 40 γρ. βούτυρο αγελάδος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2-3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη τυρί τσένταρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το κορν φλάουρ και 100 ml από το γάλα, τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και τα αφήνετε στην άκρη.
- Βράζετε τα ζυμαρικά σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα αδειάζετε σε μέτριο/βαθύ ταψί. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνετε το βούτυρο και το γάλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να κοχλάζει το γάλα.
- Μόλις κοχλάσει το γάλα προσθέτετε το κορν φλάουρ με το γάλα, αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λ ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, τα ντοματίνια και τον βασιλικό και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε τη σάλτσα στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύετε, ισιώνετε την επιφάνειά του, πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τσένταρ (προαιρετικά) και ψήνετε το φαγητό σας για 15-20 λ ή μέχρι να λιώσουν ροδίσουν τα τυριά. Καλή σας όρεξη!
11/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ζυμαρικά με τυριά στο φούρνο