Μακαρόνια με κιμά. Ένα πεντανόστιμο αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (αρχική ιδέα και photo από εδώ) για να απολαύσετε ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο με χοντρά μακαρόνια, κιμά σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένο με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο!
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μακαρόνια Νο. 5
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για τα μακαρόνια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 2 καρότα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ποτηράκι του κρασί κόκκινο κρασί
- 200 γρ. ελαφρώς συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/4 κ.γ. σκόνη κανέλα, 1/4 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο, 1/4 κ.γ. σκόνη πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- αλάτι πιπέρι
- παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τα καρότα ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 8-10 λ περίπου μέχρι να μισοψηθεί και να αλλάξει χρώμα.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης, τη κανέλα, το γαρίφαλο, τη πάπρικα και αλατοπίπερο και 1 φλ. τσαγιού νερό.
- Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το κιμά για 30 λ περίπου ή μέχρι να χυλώσει ο κιμάς χωρίς να χάσει τελείως τα υγρά του.
- Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τα μακαρόνια σας σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βράζετε 1 λ λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία του.
- Όταν τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα, κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από αυτό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα κιμά. Ανακατεύετε για 1 λ σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας, αν απαιτηθεί, λίγο από το 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε προκειμένου να καλυφθούν με τη σάλτσα κιμά.
- Τα σερβίρετε αμέσως ζεστά πασπαλισμένα με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα ή τριμμένο κεφαλοτύρι και …. καλή σας όρεξη!
09/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μακαρόνια χοντρά με κιμά