Όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και ελαφρύ για βράδυ, ο ντάκος είναι πρώτος στις επιλογές μας. Το κρητικό παξιμάδι μπορεί να σταθεί και ως ορεκτικό όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι – ανάλογα βέβαια με τι θα το συνδυάσουμε.
Οι εναλλακτικές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολλές αλλά σήμερα θα σας δείξουμε μια συνταγή με τόνο και μυρωδικά.
Υλικά
1 κρητικό παξιμάδι
1 κεσεδάκι τόνο στραγγισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένη πιπεριά
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους
3 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές
3 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κ.γ. κάπαρη
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τον τόνο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις ελιές, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την κάπαρη, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τον ντάκο που έχετε μουλιάσει ελαφρώς σε νερό. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή κεντρικής φώτο: Kimberley Hasselbrink