Μια υπέροχη σαλάτα για το βράδυ είναι το ιδανικό δείπνο. Συνοδέψτε τη με ένα ποτήρι παγωμένο κρασί!
Θα χρειαστείτε:
- Μια πράσινη σαλάτα και λίγα φύλλα ρόκα
- 2 φέτες ζαμπόν
- 1 ώριμο αχλάδι
- Ελβετικό τυρί τσένταρ , όσο θέλετε
- 150 γρ κατσικίσιο τυρί
- 2 φέτες ψωμί σε μπαγκέτα για να κροτούν
- Λίγα καρύδια
- Αποξηραμένα σύκα
- Μια σάλτσα βινεγκρέτ ή ελαιόλαδο με λεμόνι/μπαλσάμικο
Ας ξεκινήσουμε!
- Πλύνετε τη σαλάτα εάν είναι απαραίτητο.
- Τακτοποιήστε τα φύλλα της σαλάτας στη σαλατιέρα.
- Κόψτε το ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα και το τυρί τσένταρ σε μικρούς κύβους.
- Κόψτε το αχλάδι σε κομμάτια και στη συνέχεια τρίψτε μερικά καρύδια.
- Προσθέστε όλα στα φύλλα σαλάτας.
- Κόψτε 2 φέτες μπαγκέτας και ψήστε στην τοστιέρα ή στο φούρνο.
- Στη συνέχεια λιώσει το κατσικίσιο τυρί, για ένα λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων (αν προτιμάτε το τυρί να είναι εντελώς λιωμένο) ή 4-5 λεπτά στο φούρνο (αν σας αρέσει το τυρί μόνο ζεστό).
- Ρίξτε λίγη σάλτσα βινεγκρέτ ή ελαιόλαδου και προσθέστε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω κατσικίσιο τυρί.
- Απολαύστε, αυτό ήταν!