Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό. Φετουτσίνι μπλονέζ με μανιτάρια. Ένα αγαπημένο πιάτο σε μικρούς και μεγάλο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 250 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 5 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
- παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το φετουτσίνι σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Κρατάτε 1 1/3 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράζετε, τα στραγγίζετε και τα λαδώνετε (με 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο).
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λ περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο και το τριμμένο καρότο και σοτάρετε για άλλο 1 λ. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ.
- Προσθέτετε στο τηγάνι και το μοσχαρίσιο κιμά, αλατοπιπερώνετε, αυξάνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε το κιμά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 3 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνετε με το βαλσαμικό, ανακατεύετε, προσθέτετε τη ζάχαρη το πελτέ ντομάτας και τον “τρίβετε” με τη κουτάλα στη βάση του τηγανιού να βγάλει το άρωμά του.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, ρίχνετε και το 1 1/3 φλ. τσαγιού νερό που κρατήσατε από τα βρασμένα φετουτσίνι, χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνετε τα φετουτσίνι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα μπολονέζ-μανιταριών, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, γαρνίρετε με το βασιλικό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο τυρί.
Πηγή
04/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Φετουτσίνι μπολονέζ με μανιτάρια