Ένα νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό φαγητό για το καθημερινό, και όχι μόνο οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο φετουτσίνι με μανιτάρια, σκόρδο και λιαστές ντομάτες.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο ½ κιλού ζυμαρικό φετουτσίνι
- 230 γρ. φρέσκα, λευκά μανιτάρια, κομμένα σε μέτριες φέτες
- 90 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κύβους ζωμό κότας διαλυμένους σε 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο ή 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες μανιταριών μαζί με το σκόρδο για 3 λ περίπου ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για άλλα 2-3 λ περίπου.
- Διαλύουμε τους κύβους κότας σε 2 φλ. τσαγιού βραστό νερό, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και οι ντομάτες και απορροφήσουν το μισό υγρό τους.
- Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το βασιλικό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Παράλληλα, βράζουμε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και κρατάμε 1 φλ. τσαγιού νερό από το νερό που τα βράσαμε.
- Μόλις λιώσουν τα τυριά προσθέτουμε το φετουτσίνι στη σάλτσα μαζί με 1/2 φλ. νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί η σάλτσα με το ζυμαρικό, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό πασπαλισμένο με λίγη επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
03/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Φετουτσίνι με μανιτάρια, σκόρδο και λιαστές ντομάτες